Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008
|
|||||||
Sini Katmeri |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 5-6 kişilik 1 kilo un su ½ çay kaşığı tuz Iç Malzemesi Kaymak yağı Toz Şeker 100 gr badem döğülmüş 300 gr nor az miktarda bahar Şurup Malzemesi 4 bardak su 3 bardakŞeker |
||||||
Hazırlanışı: | Un, yeteri kadar su ilavesi ile hamur haline getirilir. Tuz ilave edilerek dinlenmeye bırakılır. Diğer taraftan kaymak yağı, toz Şeker, dövülmüş badem, nor ve toz bahar karıştırılarak iç hazırlanır. Hamur, oklava ile açılır ve içine iç konarak rulo Şeklinde sarılır ve tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen katmer fırında pişirilir.Piştikten sonra önceden hazırlanıp soğutulmuş Şurup üzerine dökülür ve soğuduktan sonra da servis edilir. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | ||||||
Toplam Puan: | 4.9 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 15 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |