Çorbalar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 31-01-2020
|
|||||||
Fransız Usulü Soğan Çorbası |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 50 gr Tereyağı 750 gr Kuru Soğan, yemeklik doğranmış 2 Diş sarmısak, doğranmış 40 gr Un 2 litre Tavuk veya Et Suyu 250 ml Beyaz Şarap 1 adet Defne yaprağı 2 dal kekik 12 dililm baget ekmek 2cm kalınlığında 100 gr rendelenmiş Gravyer Peyniri |
||||||
Hazırlanışı: | Tereyağını tencerede eritin ve soğanları ekleyin. Yaklaşık 25 dk ara ara karıştırarak düşük ateşte pişirin veya soğanlar karamelize olmaya başlayana kadar. Sarmısak ve unu ekleyerek 2dk daha karıştırmaya devam edin. Tavuk veya Et suyunu karıştırmaya devam ederek ekleyin, şarabı da aynı şekilde ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Ağız tadınıza göre tuz, Defne yaprağı ve kekik dallarını ekledikten sonra kapağını kapatıp 25 dk kaynamaya bırakın. Çorba pişmeye yaklaştığında ekmekleri kızartın, Çorbanın içerisinden defne yaprağını ve kekik dallarını çıkartıp, tabaklara bölüştürün (6 kişilik) Her bir tabağa kızartılmış 2 dilim ekmek ve üzerinde rendelenmiş gravyer peyniri koyun. Fırının ızgara ayarında tabakları peynirler eriyip altın bir renk alana kadar fırınlayın. Afiyet olsun |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Fransa | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |