A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

 

Tatlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 13-09-2012

 

Trileçe Tatlısı

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler:
Güncelleme: 30.09.2013

Kek İçin
5 tane yumurta
10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Süt Kreması için:
200 ml krema
0,5 Litre süt
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı süt tozu

Karamel sosu için:
300g hazır karamel (Fo Topping Ice Cream Sauce with Caramel)
veya
evde yapmak için
5 Yemek Kaşığı toz şeker
25gr margarin veya 1 paket krema

Trileçe aslında İspanyol mutfağına aittir. "Üç Sütlü /Üç sütle yapılan" tatlı anlamına gelir. İtalya'da da popülerdir. Arnavutlar İtalyanlardan almışlardır.
 
Hazırlanışı:
Kek:
Yumurtaları kırıp sarılarını beyazlarından ayırıyoruz. Beyazları bir kâsede şekerle beraber yoğun bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Üstüne ayrı bi kâsede çırptığımız sarılarını ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak unu ve vanilya ile kabartma tozunu ekliyoruz. Tepsiye yağ sürüyoruz ve karışımı döküyoruz. Hazırladığımız tepsiyi ilk önce 250 derecede 5dk sonra da 150 derecede 10dk fırında pişiriyoruz.

Süt Kreması:
Süt kreması için tüm malzemeleri mixerde en az 5 dakika karıştırıyoruz.

Karamel:
Şekeri tavada karamelize edin, şekerin sertleşmemesi için margarin veya krema hızlı bir şekilde dökülerek hızlıca çırpın ve ocaktan alın.

Fırındaki keki fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Keki servis edilecek şekilde kesin, Üzerine süt karışımını döküp çekmesini ve soğumasını bekliyoruz.

En son üzerine karameli sürüyoruz.
 
Ait Olduğu Ülke:  İspanya
Ait Olduğu Yöre:  Bilinmiyor
Toplam Puan: 4.4 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı:  151
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:

Yorum 1:
Gönderen: gurhancagin21-09-2012

kondense tatli süt Türkiyede nerede bulur acaba.


Yorum 2:
Gönderen: yarapsan22-09-2012

kondanse tatlı sütü Metro marketlerde bulabilirsiniz.


Yorum 3:
Gönderen: sebby07-12-2012

hazır karamel bulamadım o nerede satılır bilen varmı ben İstanbuldayım


Yorum 4:
Gönderen: gurhancagin07-12-2012

Ne yazık ki bilmiyoruz... bu arada bizim denememizde sanki krema olmasa daha iyi olacak gibi geldi


Yorum 5:
Gönderen: fotoğraşçı23-03-2013

arkadaşlar karameli metro marketten tedarik edebilirsiniz. bu arada kremayı önce boş tepsiye dökün daha sonra pişmiş kabarmış olan keki tepsisinden çıkartıp kremanın üzerine yatırın en üste de süt karışımını dökün çektikten sonra karamelle sıvayın afiyet olsun...


Yorum 6:
Gönderen: nmb235808-04-2013

arkadaşlar lütfen acilll olarak trileçe tatlısında kullanılan kondense sütü bulamadım metro markette felan yok nasıl temin edebilirim lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkürler..


Yorum 7:
Gönderen: gurhancagin09-04-2013

Kondense Süt için en kolay, kıbrısa gidip gelen birisinden istemek, orda her markette var. ordaki ismi kutu sütü olarak geçiyor.


Yorum 8:
Gönderen: nmb235812-04-2013

gurhancagin teşekkürler fakat anlamadığım bu toz halindemi acaba yani bu tatlıyı pınarın süt tozu ile aypsak olurmu acaba


Yorum 9:
Gönderen: shqiptare15-08-2013

emeğinize sağlık fakat tarif eksiktir.bilginize ...


Yorum 10:
Gönderen: asasa26-09-2013

Bana da tarif eksik geldi...


Yorum 11:
Gönderen: gurhancagin30-09-2013

Dün gece yukarıdaki güncel tarife göre tekrar denedik, harika oldu. http://s16.postimg.org/hfnlw739x/Tirlece.jpg


Yorum 12:
Gönderen: Jmner07-10-2013

Kek hamurunda irmik eksik bilgilerinize...


Yorum 13:
Gönderen: gurhancagin20-10-2013

Bu tatlıyı Üsküp de de yemiştik, orada da irmik kullanmıyorlar, sadece türkiyede bir yerde Sütlü Revani diye menüde görüp istemiştik, Revaniden bozma yaptıkları için irmik kullanmışlar.


Yorum 14:
Gönderen: ece05-12-2013

bizim burda satiliyo dilim olarak ve vişneli üstü iki çeşit çok harika bi tadı var tavsiye ederim sefaköy cennette (küçükçekmece) bide irmikte var


Yorum 15:
Gönderen: tatlıçı16-12-2013

0536 658 27 58 biz trileçe imalatçısıyız ben yardımcım olabilirim


Yorum 16:
Gönderen: emine18-03-2014

şahane oldu


Yorum 17:
Gönderen: hatice14-12-2014

Hazir karamel sos jole halinde, nasil sulandirmamiz gerek acaba yardimci olur musunuz



Sizde Yorum Gönderin: