Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 25-03-2008
|
|||||||
Peynirli pogaca |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 1 bardak ilik su Yarim bardak ilik sut Yarim bardak sivi yag 2,5 yemek kasigi toz seker 1 tatli kasigi tuz Yarim tablet yas maya Aldigi kadar un Ici icin beyaz peynir Uzerine surmek icin yumurta sarisi |
||||||
Hazırlanışı: | Oncelikle maya cukur bir kaba konup ezilir.uzerine hafif isitilmis ve ilitilmis sut ve seker ilave edilip 10 dakika kadar mayanin kabarmasi saglanir.Daha sonra iki bardak kadar un yogurma kabina konur, uzerine mayali karisim ve peynir disindaki malzeme eklenir.Yumusak kivamli bir hamur elde edilene kadr gerekirse azar azar un eklenir ve hamur iyice yogurulur.Yogurulan hamur uzerine nemli bir bez kapatilarak yaklasik yarim saat kabarmasi beklenir.Daha sonra cevizden biraz buyuk parcalar koparilarak icine ufalanmis beyaz peynir konur.Sekil verilir ve yaglanmis firin tepsisine aralikli olarak dizilir.Yine oda isisinda yirmi dakika kadar bekletilir , uzerine cirpilmis yumurta sarisi surulur .Coreotu veya susam arzuya gore pogacalarin uzerine serpilir.Yaklasik 170 derece elektirikli firinda 15 dakika kadar pisirilir.Ben uzerleri kizarana kadar tutuyorum. Ici icin farkli alternetifler de denenebilir. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 4.8 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 26 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |