Çorbalar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 23-02-2008
|
|||||||
Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet patates 2 adet pırasa 4 adet taze soğan 1adet soğan Yarım su bardağı arpa şehriye 6 su bardağı et veya tavuk suyu(istenirse normal suda kullanılabilir) 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tuz ve karabiber |
||||||
Hazırlanışı: | Kabak, havuç ve patatesin kabuklarını soyup rendeleyiniz..Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp kıyınız..Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırıp içine doğranmış pırasa, taze soğan,soğan ve sarımsakları ekleyip hafif kavurunuz.Üzerine kabak,havuç,patates,et veya tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler pişince ocakdan alıp blendır yardımı ile püre haline getiriniz.Tekrar ocağa koyup içine arpa şehriyeleri ilave edip, şehriyeler pişene kadar kaynatın.İsteğe göre servisyapılırken üzeri pulbiber ve maydanozla süslenebilir. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |