Çorbalar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 18-03-2010
|
|||||||
Borsch Çorbası |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 10-12 bardak et suyu 500gr haşlanmış sığır eti 100gr tereyağı veya margarin 2 adet pancar 1 küçük kereviz 1 küçük havuç 1/4 küçük lahana 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı domates salçası veya 3 adet domates 4-5 sap maydanoz 1 adet defne yaprağı 1 adet kırmızıbiber 3 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tuz |
||||||
Hazırlanışı: | 1. Pancarı kibrit çöpü biçiminde doğrayın, kıyılmış sarmısak,Şeker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için). 2. Soğanları 2mm kalınlığında yarım ay şeklinde, kereviz ve havuçu ise kibrit çöpü biçiminde doğrayın. 3. Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika kaşlayın, iri parçalara bölün 4. Büyük bir tencerede soğanı yağda hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayı veya rendelenmiş domatesı koyduktan sonra da 1-2 dakika karıştırın. 5.Et suyunu, haşlanmış ve doğranmış sığır etini, demet halinde bağlanmış maydanozu, defne yaprağını, kırmızıbiberi, doğranmış lahanayı ve tuz katıp 30dk pişirin. 6. Defne yaprağını, maydanoz demetini çorbanın içerisinden çıkartın.Servis yaparken istenirse çorbanın üzerine birer kaşık yoğurt veya ekşi krema koyulabilir. Afiyet Olsun |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Rusya | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |