Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 15-03-2010
|
|||||||
DIZMANA |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 1 mayali ekmek hamuru Beyaz peynir 1 yumurta Kaymak yagi 3-4 kasik yogurt |
||||||
Hazırlanışı: | Hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparilip merdane ile uzun bir sekilde acilir.Boylamasina olacak sekilde ortasina ezilmis peynir konulur.Hamur yanlardan yine boylamasina olacak sekilde rulo hale getirilerek kapatilir.Iki parmak eninde bicAklA kesilerek kesilen yerler alta gelecek sekilde tepsiye yan yana birbirine degecek sekilde dizilir.Hamur bitene kadar bu islem tekrarlanir.Ayri bir yerde yogurt, kaymak ve yumurta cirpilip hamurlarin uzerine dokulur.Yaklasik yarim saat dinlendirilen hamur 170 dereceye isitilmis firina verilerek uzeri iyice kizarana kadar pisirilir,sicak olarak tuketilir AFIYET OLSUN |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Marmara | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |