Pilavlar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008
|
|||||||
Ayvalı Pilav |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 2 Su Bardağı Pirinç 1 Ayva 2 Soğan 300 gr Kestane 150gr Ceviz 3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı 2 Çorba Kaşığı Tozşeker 2 Tatlı Kaşığı Tarçın 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1 Limon Suyu 3 Su Bardağı Sıcak Su Birkaç Dal Maydanoz Tuz, Karabiber |
||||||
Hazırlanışı: | Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacakŞekilde başlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küpŞeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Iri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Uzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |