A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

 

Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

 

Pilavuna

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler:
Hamur için:
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
alabildiği kadar un

Iç Malzemesi:
Bir tane hellimin rendesi
1/3 taze nor
4 yumurta
bir kahve finacı simit nane
tuz
susam ve kuru üzüm.
 
Hazırlanışı:
Un yağ ve süt ile yoğrularak yumuşak hamur elde edilir. Nemli bez ile hamur örtülerek bir saat kadar dinlenmeye bırakılır. Diğer taraftan rendelenmiş hellimin içerisine nor, simit, nane ve biraz tuz ilave edilerek 3 yumurta akı birlikte ilave edilerek harç hazır hale getirilir. Diğer yumurtanın sarısı ayrılır (pilavunaların üzerine süzülmesi için). Dinlenmiş hamurdan bir parça kesilerek merdane ile açılır. Yuvarlak küçük parçalara bölünen hamurun ortasına hazırlanan harçtan bir yemek kaşığı ilave edilip kuru üzüm eklenerek dört bir tarafı zarf biçiminde kapatılır. Pilavunaların üzerine yumurta sarısı sürülüp susam konur. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılıp servis yapılır.
 
Ait Olduğu Ülke:  KKTC
Ait Olduğu Yöre:  Kıbrıs
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı:  0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin: