A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

 

Et Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 26-02-2008

 

Yufka Kebabı

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler:
Dana eti 798 gram
Bezelye 120 gram
Soğan 60 gram
Maydanoz 0.30 adet
Yumurta 0.90 adet
Karabiber 1.20 gram
Havuç 180 gram
Yufka 360 gram
Domates 120 gram
S.Yağ 90 gram
Tuz 0.90 gram
Kekik 1.20 gram
 
Hazırlanışı:
Dana etleri kuşbaşıŞeklinde doğranıp suda bir taşımlık kaynatılıp süzülür. Kabuğu soyulmuş domates ve havuçlar kuşbaşı doğranır bezelye haşlanır. Süzülen etler yağda hafif kavrulur içerisine ince doğranmış soğan ile salça ilave edilir. Pişeceğine yakın havuç ilave edilir. Daha sonra etler sosun içerisinden çıkartılıp bezelye maydanozla karıştırılıp 1/6 yufkaya bohça kebabı gibi sarılır. Yufkanın üzerine yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurt sürülerek fırında pişirilir. Servis yaparken kebabın üstüne etin sosu dökülerek servis yapılır.
 
Ait Olduğu Ülke:  Türkiye
Ait Olduğu Yöre:  Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı:  0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin: