Et Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 26-02-2008
|
|||||||
Yufka Kebabı |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | Dana eti 798 gram Bezelye 120 gram Soğan 60 gram Maydanoz 0.30 adet Yumurta 0.90 adet Karabiber 1.20 gram Havuç 180 gram Yufka 360 gram Domates 120 gram S.Yağ 90 gram Tuz 0.90 gram Kekik 1.20 gram |
||||||
Hazırlanışı: | Dana etleri kuşbaşıŞeklinde doğranıp suda bir taşımlık kaynatılıp süzülür. Kabuğu soyulmuş domates ve havuçlar kuşbaşı doğranır bezelye haşlanır. Süzülen etler yağda hafif kavrulur içerisine ince doğranmış soğan ile salça ilave edilir. Pişeceğine yakın havuç ilave edilir. Daha sonra etler sosun içerisinden çıkartılıp bezelye maydanozla karıştırılıp 1/6 yufkaya bohça kebabı gibi sarılır. Yufkanın üzerine yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurt sürülerek fırında pişirilir. Servis yaparken kebabın üstüne etin sosu dökülerek servis yapılır. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |