A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

 

Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 26-06-2019

 

Hellimli ve Zeytinli Ekmek

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler:
4 Bardak Un (Yaklaşık 600gr) Tercihe göre Tam Buğday, Beyaz yada Karışık un.
1 Çorba kaşığı ruşeym (isteğe bağlı)
1.5 - 2 bardak Arası Su.
20gr Tuz
30ml Zeytin yağı
30gr Şeker veya Bal (İsteğe Bağlı)
Ekşi Maya 35 G (1 paket) veya 10gr Aktif kuru maya

Soyulmuş, az tuzlu yarım bardak kadar zeytin.
Küp Küp doğranmış yarım kalıp hellim
Küçük bir baş soğan doğranmış.
 
Hazırlanışı:
Tüm Ekmek karışımını bir hamur yoğurma makinesinde veya elde iyice yoğurun. Sonra içerisine soğan, hellim ve zeytini ekleyip tekrar yoğurun.

Daha sonra pişirme kabına alıp kabarması için birkaç saat dinlenmeye bırakın, hamur en az 2 katına kadar kabarması gerekli.

Önceden ısıtılmış 180-190 Derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin, üzeri kızardıktan sonra çıkartabilirsiniz.

Afiyet olsun
 
Ait Olduğu Ülke:  KKTC
Ait Olduğu Yöre:  Akdeniz
Toplam Puan: 5.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı:  1
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin: