Soslar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 15-09-2013
|
|||||||
Worcestershire ile Biftek sosu |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 arpacık soğanı 2 büyük diş sarımsak 500ml tavuk suyu 1 tatlı kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı Dijon hardal Çeyrek demet tarhun otu Çeyrek demetten biraz az maydanoz – ayıklanmış Biraz dere otu – ayıklanmış 1-2 çorba kaşığı kırmızı üzüm sirkesi 1-2 küçük ançuez 1 tatlı kaşığı Worcestershire sosu 4 kaşık tereyağı İsteğe göre, Ançuez yerine tuz kullanılabilir. |
||||||
Hazırlanışı: | Bir kaba zeytinyağını koyup orta ateşte ısıtın. Sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayıp içine atın ve yumuşayana kadar pişirin. Sonra ayrı bir kapta hazırladığımız kaynar haldeki tavuk suyundan 2 bardak üzerine ekliyoruz. Kısık ateşte 5-10 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Bu arada bir blendir’ın içine dereotu, maydanoz, tarhun otu, karabiber, ançuez, şarap, sirke, Worcestershire sosu ve hardalı koyuyoruz. Üzerine ocaktaki kaptaki tavuk suyu/soğan/sarımsak karışımını boşaltıyoruz ve blendirda iyice çekiyoruz. Tamamen çekilince pişirme kabına aktarıp kısık ateşte karışımı kaynamaya bırakıyoruz. Bir 35-40dk kıvamını alana kadar suyunun uçup yoğunlaşmasını bekliyoruz. Kıvama gelince içine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz. Bir-iki dakika da öyle pişirip altını kapatıyoruz. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Fransa | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |