Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 17-09-2012
|
|||||||
Elmalı Kurabiye |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 1 çay bardağı yoğurt 250gr margarin 2 çay bardağı pudra şekeri 1er paket vanilya ve kabartma tozu 4-4.5 su bardağı un İç malzemesi için: 4 adet elma(rendelenmiş) 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş) 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı toz karanfil |
||||||
Hazırlanışı: | Rendelenmiş elmaları 1çay bardağı şeker ile pişirin. Cevizi,tarçını ve toz karanfili ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.Hamuru için yoğurt, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve 1 bardak pudra şekerini karıştırıp bulamaç haline getirin..4 su bardağı un, vanilya,kabartma tozunu ekleyip yoğurun.yumuşak bir hamur elde edin.Merdane ile yarım cm kalınlığında açın.İster kalıpla ister su bardağıyla yuvarlaklar kesin.Üzerlerine elmalı karışımdan koyup rulo şeklinde yada puğaça şeklinde kapatın.175 derecede ısıtılmış fırında çok hafif üstleri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarıp üzerlerine pudra şekeri serpin. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |