Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 18-04-2010
|
|||||||
Şam Eli |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 2 Adet yufka 1 Çay bardağı tozŞeker 1 Çay bardağı irmik 1,5 Çay bardağı süt 1,5 Çay bardağı su 1 Çay bardağı pudraŞekeri 1 Tatlı kaşığı tarçın 1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı (kızartma için). |
||||||
Hazırlanışı: | 1 Süt ve suyuŞeker ilavesi ile kaynatınız. 2 Irmiği serperek ilave ediniz, kaynatarak koyu bir mahallebi elde ediniz. 3 Yufkaları dört parmak genişliğindeŞeritler halında kesiniz, ikiye bölünüz. 4 Her parçaya bir kaşık irmikli muhallebiden koyarak muskaŞeklinde katlayınız. 5 Buzdolabında bekletiniz. 6 Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartınız. 7 Servis tabağına alarak pudraŞekeri ve tarçın serpiniz. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |