Zeytinyağlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 15-03-2010
|
|||||||
Labada sarmasi |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | Malzemeler: 1 bardak ince bulgur Yarımşar demet taze nane ve maydonoz (ince kıyılmış) 1orta boy domates (rendelenmiş) 2orta boy soğan(ince doğranmış) 1yemek kaşığı salça Karabiber,tuz Zeytinyağı,su Yeteri kadar labada yapragi(diğer bilinen adıda efelikdir) |
||||||
Hazırlanışı: | Labadalar yıkanır ve kaynar suda kisa bir sure haşlanıp,soguk suya çıkarılır. Diger tüm malzemeler bir kasede karıştırılarak dolma içi hazırlanır.Labada yapraklarının sert damarlı kısımları kesilip alınır.yaprakların içine harç koyularak sarılır.Tencereye dizilir.Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve yeteri kadar su eklenerek kısık ateste sarmalarin uzerine tabak kapatilarak pisirilir.Yaninda sarmisakli yogurtla servis yapilir AFIYET OLSUN |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Marmara | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |