Et Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 23-01-2009
|
|||||||
Rozbif |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | • l kg dana kontrfile • 100 g (6 çorba k. + 2 çay k.)tereyağı • tuz • taze çekilmiş karabiber |
||||||
Hazırlanışı: | Dana kontrfileyi bütün olarak tuzlayıp, biberleyin.Yağı kontrfileyi alacak büyüklükte bir tavada eritin.Yağ kızınca eti tavaya koyun. Etin her yanını,kızarıp kabuk bağlayıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dakika pişirin.Tavayı ocaktan alın. Eti tavadan çıkartın.Kontrfileyi bir tel ızgaranın üzerine yerleştirin.Tel ızgarayı da bir tepsinin üzerine yerleştirip önceden ısıttığınız fırında, ilk 15 dakika 200° C`de, sonra 30 dakika 180° C`de pişirin.Bu arada,etin üzerine birkaç kez tavadaki yağdan bir fırça ile sürün.Pişme süresi sonunda eti fırından alın.Bir kenarda en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.Bu sürenin sonunda çok ince dilimler halinde kesin.Rozbifiniz hazırdır. Yanında garnitür olarak patatesle servis yapın. Et servis yapılırken,etin kendi suyunu üstüne dökebilir veya etin suyunu kremayla karıştırarak elde edilecek sosu kullanabilirsiniz. Hazırladığınız rozbifi buzdolabında saklayıp sandviç yaparkende kullanabilirsiniz. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |