A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

 

Et Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 23-01-2009

 

Rozbif

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler:
• l kg dana kontrfile
• 100 g (6 çorba k. + 2 çay k.)tereyağı
• tuz
• taze çekilmiş karabiber
 
Hazırlanışı:
Dana kontrfileyi bütün olarak tuzlayıp, biberleyin.Yağı kontrfileyi alacak büyüklükte bir tavada eritin.Yağ kızınca eti tavaya koyun. Etin her yanını,kızarıp kabuk bağlayıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dakika pişirin.Tavayı ocaktan alın.
Eti tavadan çıkartın.Kontrfileyi bir tel ızgaranın üzerine yerleştirin.Tel ızgarayı da bir tepsinin üzerine yerleştirip önceden ısıttığınız fırında, ilk 15 dakika 200° C`de, sonra 30 dakika 180° C`de pişirin.Bu arada,etin üzerine birkaç kez tavadaki yağdan bir fırça ile sürün.Pişme süresi sonunda eti fırından alın.Bir kenarda en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.Bu sürenin sonunda çok ince dilimler halinde kesin.Rozbifiniz hazırdır. Yanında garnitür olarak patatesle servis yapın.
Et servis yapılırken,etin kendi suyunu üstüne dökebilir veya etin suyunu kremayla karıştırarak elde edilecek sosu kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız rozbifi buzdolabında saklayıp sandviç yaparkende kullanabilirsiniz.
 
Ait Olduğu Ülke:  Türkiye
Ait Olduğu Yöre:  Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı:  0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin: