A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Mezeler

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 18-09-2008

 

Fırında Enginarlı Domates

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmerŞeker
2 diş sarmısak
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
 
Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.
Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağ gezdirin ve iki yüzünüde fırında kızartın. Ekmekler sıcakken sarımsakları dilediğiniz kadar ekmeklerin üzerine sürün. Enginarı limonlu suda haşlayarak küp küp doğrayın.Tuz ve karabiberle tatlandırarak domateslerin içine doldurun.Ekmeklerle birlikte Ilıkken servis yapın.
Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 4.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top