Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: sindirimsistemi      Yükleme Tarihi: 04-02-2020

Dirifti

Malzemeler: 4 bağ Ispanak, 2 adet kuru soğan, bir bardak kuru üzüm, bir avuç bulgur, 3 yemek kaşığı yoğurt, zeytin yağı, yarım bardak sıcak su, 1 paket yufka
 
Hazırlanışı: Bir avuc bulgur üzerini kaplayacak sekilde sıcak suda ağzı kapatılmış bir kapta bekletilir...Tavada Zeytin yağında soğanlar gavurulur, ıspanaklar üzerine atılır ve solana kadar çevrilir. Üzerine yumuşayan bulgular dokunur karıştırılıp bırakılır. Ikı yufka serilir, üzerine yoğurt sorulur, üzerine tavada hazırlanan iç malzemeden yayılarak konur. İki yufka daha uzerine konur ve yoğurtla birlikte iç malzeme yine yufkaların üzerine konur. Tmm yufkalar bitene kadar aynı işlemler devam eder. En son dilimlenerek onceden ısıtılmış fırına verilir. 35 dk sonra dirifti pişmiş olur. Afiyetler olsun
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor