Çorbalar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 28-10-2019

Humus Masabacha

Malzemeler: 225 gr Nohut
12 gr baking soda (2 çay kaşığı)
1 küçük soğan, 2ye bölünmüş
1 küçük kereviz sapı
1 küçük havuç
2 orta boy diş sarmısak
2 defne yaprağı
1 tutam biberiye (isteğe bağlı)
235 - 350 ml Tahin Sosu (Limon ve Sarmsıaklı)
https://www.yapalimyiyelim.com/index.php?option=com_content&view=article&id=77&tid=255
50 gr doğranmış maydanoz
Tuz
Zeytinyağı
Pul biber
Sumak
 
Hazırlanışı: 1. Nohutu, 1 teaspn (6gr) baking sodayı ve 2 tbspn (24gr) tuz`u derin bir kaba koyun, üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyin. Tuz ve soda eriyinceye kadar karıştırın, 1 gece oda sıcaklığında bırakın.

2. Nohutları yıkayıp derin bir tencereye koyun, 1 teaspn (6gr) baking soda, 1 tbspn (12gr) tuz, soğan, kereviz sapı, havuç ve 2 diş sarmısakla birlikte defne yaprağı ve biberiyeyi ekleyerek üzerini örtecek akdar su koyup kaynatın. Nohutlar iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Su azalırsa ekleyin, nohutlar tamamen suya gömlmüş olmalı.

3.Haşlanan nohutların suyunu ayırın, içerisindeki nohut haricindeki diğer sebzeleri çıkartın.

4. Mixer`de 235ml tahin sosu ile nohutun 1/4 ünü krem haline gelene kadar çırpın, akışkan bir krem olması gerekiyor, bal kıvamında. Kıvamını ayarlamak için kaynatırken ayırdığınız suyu kullanın. Tuzunu ayarlayın.

5. Karışımı derin bir kaba boşaltın, karışıma kalan nohutlarla, doğranmış maydanozu ekleyip spatula ile iyice karıştırn

6. Çukur tabaklara servis yapıp, üzerine summak, kırmızı pul biber, zeytinyağı ekleyerek servis yapabilirsiniz.
 
Ait Olduğu Ülke: İsrail
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz