Makarnalar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 06-04-2014

Pappardelle alla Bolognese

Malzemeler: 250gr Pappardelle alla Bolognese
100gr Porçini Mantarı
100gr Kültür Mantarı
100gr Bal Mantarı (Armillaria)

1 diş Sarmısak
40gr Extra Virgin Zeytin Yağı
60gr Permesan Peyniri
2gr Kekik
20gr Mercanköşk
20gr Maydanoz
30gr Soğan
Tuz ve Karabiber
 
Hazırlanışı: Yağı büyük bir tavada ısıtın, ve ince doğranmış soğanı kızartın. Sarmısağı bütün olarak ekleyin. Üzerine ince doğranmış Mantarları ekleyin.

4-5 dk pişirdikten sonra tuz ve biber ile çeşinilendirip, sarmısağı çıkartın.

Maydanoz doğrayın ve diğer baharatlarla birlikte karışıma ekleyin.

Tavayı ocaktan alın.

Pappardelle alla Bolognese tuzlu suda Al Dante olana kadar haşlayın.

Daha Sonra Suyunu süzüp Pappardelle alla Bolognese'i tavadaki karışıma ekleyip ateşte 1-2 dk karıştırın.

Üzerine Parmesan peyniri ekleyerek servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: İtalya
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz