Soslar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 15-09-2013

Worcestershire ile Biftek sosu

Malzemeler: 1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 arpacık soğanı
2 büyük diş sarımsak
500ml tavuk suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı Dijon hardal
Çeyrek demet tarhun otu
Çeyrek demetten biraz az maydanoz – ayıklanmış
Biraz dere otu – ayıklanmış
1-2 çorba kaşığı kırmızı üzüm sirkesi
1-2 küçük ançuez
1 tatlı kaşığı Worcestershire sosu
4 kaşık tereyağı


İsteğe göre, Ançuez yerine tuz kullanılabilir.
 
Hazırlanışı: Bir kaba zeytinyağını koyup orta ateşte ısıtın. Sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayıp içine atın ve yumuşayana kadar pişirin. Sonra ayrı bir kapta hazırladığımız kaynar haldeki tavuk suyundan 2 bardak üzerine ekliyoruz. Kısık ateşte 5-10 dakika kaynamaya bırakıyoruz.

Bu arada bir blendir’ın içine dereotu, maydanoz, tarhun otu, karabiber, ançuez, şarap, sirke, Worcestershire sosu ve hardalı koyuyoruz. Üzerine ocaktaki kaptaki tavuk suyu/soğan/sarımsak karışımını boşaltıyoruz ve blendirda iyice çekiyoruz. Tamamen çekilince pişirme kabına aktarıp kısık ateşte karışımı kaynamaya bırakıyoruz.

Bir 35-40dk kıvamını alana kadar suyunun uçup yoğunlaşmasını bekliyoruz.

Kıvama gelince içine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.

Bir-iki dakika da öyle pişirip altını kapatıyoruz.
 
Ait Olduğu Ülke: Fransa
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor