Çorbalar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 05-05-2008

Yarma (dövme) Çorbası

Malzemeler: Yarım su bardağı yarma
500 gr. yoğurt
Nane, kırmızı biber, tuz.
Tereyağı yada sıvıyağ
Pişirmek için su,et yada tavuk suyu(isteğe bağlı)
 
Hazırlanışı: Yarmayı yıkayın, orta boy bir tencereye alın, Tencerenin ¾’ü oranında su koyun. Kaynayıncaya kadar orta harlı ateşte, sonra kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocakdan alıp ılıması için yarım saat kadar bekletin.Başka bir yerde yoğurdu çırpın. Soğuyan çorbaya katın,su ekleyerek yoğunluğunu ayarlayın.Karıştırarak tekrar bir taşım kaynatın.Tavada yağı ısıtın içine nane ve biberi ekleyip kızartın.Sosu çorbanın üzerine boşaltı karıştırın ve sıcak servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor