Mezeler

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 24-03-2008

Peynirli Toplar

Malzemeler: 250g Erzincan Tulum Peyniri
2 Kutu Labne Peyniri(200g)
300g Van Otlu Peyniri
250g Lor Peyniri
1/2 Su Bardağı Ince Dövülmüş Ceviz
1/2 Su Bardağı Toz Antepfıstığı
1/2 Çay Bardağı Pulbiber
Yarışar demet maydanoz,dereotu ve taze kekik

 
Hazırlanışı: Tulum peyniri bir kaba alınır ve üzerine 1kutu labne peyniri ilave edilip yoğurulur. Karışımdan küçük parçalar koparılarak toplar hazırlanır bir kenara alınır. Van otlu peyniri bir kaba rendelenir ve üzerine lor peyniri ile krem peyniri ilave edilir yoğurulur. Yine küçük toplar hazırlanır. Hazırlanan peynir topları yarım saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra peynir topları dört bölüme ayrılır. Bir kısmı cevize,bir kısmı antepfıstığına,bir kısmı pulbibere,sadece erzincan tulumu ile hazırlanmış topların bir kısmı maydanoz,dereotu ve kekik karışımına batırılarak servis tabağına dizilir ve servis yapılır.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor