Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 13-03-2008 |
||
Elmalı Kurabiye | ||
Malzemeler: | 1 Çay Bardağı Yoğurt 250g Margarin (Oda Sıcaklığında Yumuşatılmış) 1 Çay Bardağı PudraŞekeri 1 Paket Vanilya 4,5 Su Bardağı Un 1 Paket Kabartma Tozu IÇ MALZEMESI 3 Adet Elma 3 Yemek Kaşığı TozŞeker 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz Içi 1 Çay Kaşığı Tarçın |
|
Hazırlanışı: | Elmaları rendeleyip 3 yemek kaşığıŞeker ile pişirin. Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın. Unu derin bir kaba koyup diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölün,merdane ile 0,5cm kalınlığında açıp üçgenlerŞeklinde kesin. Geniş kenarına elmalı harçdan koyup rulo yapın.175derecede ısıtılmış fırında 20-25dk pişirin. Fırından çıkartıp biraz ılıdıkdan sonra üzerlerine pudraŞekeri serpin. |
|
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |