Et Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008 |
||
Fırında Bonfile | ||
Malzemeler: | 600gr bütün bonfile, 250 gr kaşar peyniri, 100 gr taze krema, 50 gr tane dövülmüş karabiber, 300 gr brokoli, 1500gr patates, 150 gr kırmızı biber, tuz, 6cl kırmızı sekŞarap |
|
Hazırlanışı: | Bonfilenin orta kısmını yarıp, tohumlarını çıkardığınız kırmızı biberleri içerisine yerleştirin 6dilim kaşar peyniri kesip kalanını rendeleyin. Dilimlenen kaşarları bonfilenin arasındaki biberlerin üzerine giydirin ve fırın ipiyle bonfileyi sıkıca bağlayın. Patatesleri yıkayıp az suda haşlayın, suyu bitip pişen patateslere tuz, karabiber, rende kaşar, ezilmiş sarmısak ve taze kremayı ekleyip püre haline getirin. Brokolileri buharda 4 dakika pişirin. Bonfilenin her yanın ezilmiş biberle kaplayıp 5 dakika yağlı tavada kızartın.Şarabı üzerine dökün. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Çıkarıp dilimleyin ve buharda brokoli ve patates püresiyle servis edin. |
|
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | |
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | |