A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

 

Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

 

Pirohu

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler:
Hamur
Yağ
Su
Tuzsuz Nor (Lor)
Rendelenmiş hellim
Kıyılmış taze nane
Kıyılmış taze soğan
Yumurta ve Tuz
 
Hazırlanışı:
Hamur, su yağ ve tuz ile yoğrulup bekletilir. Nor ve ev yapımı hellim rendelenir. Ince kıyılmış bir tutam nane ve taze soğan eklenir. Büyük bir yufka açılır. 2 cm aralıklarla hamurun yarısına yerleştirilir. Diğer yarısı ile üzeri kapatılıp kahve fdincanı ile kesilir. Kaynayan suda 10 dakika haşlanır. Sonra üzerine hellim rendesi serpiştirilerek servis edilir.
 
Ait Olduğu Ülke:  KKTC
Ait Olduğu Yöre:  Kıbrıs
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı:  0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin: