A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

 

Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 25-03-2008

 

yogurtlu patates boregi

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler:
5 veya 6 adet orta boy patates
Yarim su bardagi sivi yag
Yarim su bardagi sut
2 yemek kasigi un
2 yumurta
Yarim paket kabartma tozu
Karabiber, tuz
Uzeri icin sarmisakli yogurt , pulbiber

 
Hazırlanışı:
Oncelikle patatesler soyulur, cok ince halka seklinde cips gibi dilimlenir.Ben rendemin yan tarafindaki kesme bolumunu kullaniyorum.Eger cok ince kesilemezse yeterince pismeyebilir.Daha sonra uzerinin malzemesi haric tum malzeme cirpilir, patatesler de hazirlanan karisimin icine konulur.Iyice karistirilir.Karisim patateslerin her tarafina temas etmelidir.Daha sonra kenarlari yuksek bir tepsi yaglanir ve patatesli karisim tepsiye dokulur.Patatesler kasigin tersi ile duzeltilir, kalan sulu karisim da uzerine dokulur .200 derecede yaklasik yarim saat elektrikli firinda pisirilir.Soguduktan sonra dort bes kasik kadar sarmisakli yogurt ciripilip tepsinin uzerine ince bir tabaka halinde surulur.Pul biberi serpilir, dilimlenerek servis yapilir.
Patatesli karisim tepsiye cok kalin olarak dosenmemeli, yaklasik iki parmak yuksekligini gecmemelidir.Bir de patatesler fazla bekletilirse kararabilir.Bu nedenle dograndiktan sonra hemen kullanilmali.
Ozellikle kabul gunleri icin degisik bir alternatif olabilir, afiyet olsun...
 
Ait Olduğu Ülke:  Türkiye
Ait Olduğu Yöre:  Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı:  0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin: