Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 25-03-2008
|
|||||||
yogurtlu patates boregi |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 5 veya 6 adet orta boy patates Yarim su bardagi sivi yag Yarim su bardagi sut 2 yemek kasigi un 2 yumurta Yarim paket kabartma tozu Karabiber, tuz Uzeri icin sarmisakli yogurt , pulbiber |
||||||
Hazırlanışı: | Oncelikle patatesler soyulur, cok ince halka seklinde cips gibi dilimlenir.Ben rendemin yan tarafindaki kesme bolumunu kullaniyorum.Eger cok ince kesilemezse yeterince pismeyebilir.Daha sonra uzerinin malzemesi haric tum malzeme cirpilir, patatesler de hazirlanan karisimin icine konulur.Iyice karistirilir.Karisim patateslerin her tarafina temas etmelidir.Daha sonra kenarlari yuksek bir tepsi yaglanir ve patatesli karisim tepsiye dokulur.Patatesler kasigin tersi ile duzeltilir, kalan sulu karisim da uzerine dokulur .200 derecede yaklasik yarim saat elektrikli firinda pisirilir.Soguduktan sonra dort bes kasik kadar sarmisakli yogurt ciripilip tepsinin uzerine ince bir tabaka halinde surulur.Pul biberi serpilir, dilimlenerek servis yapilir. Patatesli karisim tepsiye cok kalin olarak dosenmemeli, yaklasik iki parmak yuksekligini gecmemelidir.Bir de patatesler fazla bekletilirse kararabilir.Bu nedenle dograndiktan sonra hemen kullanilmali. Ozellikle kabul gunleri icin degisik bir alternatif olabilir, afiyet olsun... |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |