Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008
|
|||||||
Patatesli Kıymalı Ay Çöreği |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 500g Un 3 Orta Boy Haşlanmış Patates 1 Paket Eritilmiş Margarin 1 Yumurta Sarısı 1 Paket Hamur Kabartma Tozu Çörek Otu IÇ MALZEMELER 150g Yağsız Kıyma 2 Orta Boy Soğan 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber |
||||||
Hazırlanışı: | Kıyma ve soğan az yağda kavrulur.Tuz ve biber eklenerek karıştırılır ve soğumaya bıkakılır..Eritilmiş margarin ile patatesleri karıştırın. Bu karışıma un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Elde etdiğiniz yumuşak hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her birini 20cm çapında açın. Açdığınız hamurları bıçakla dörde bölün. Geniş taraflarına iç harçtan koyarak rulo yapın ve ayŞekli verin. Yağlanmış tepsiye dizerek çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170derecedeki fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirin. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |