Reçeller
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 02-03-2008 |
||
Portakal Reçeli | ||
Malzemeler: | 3 kg portakal 2 kgŞeker 2 adet karanfil |
|
Hazırlanışı: | Portakalların kabuklarını soyun ve burukluğunu almak için, portakalları bütün olarak, bir dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Ardından fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın. 2,5 kg portakaldan 2 kg net, doğranmış portakal elde edilir. Üzerine 2 kg tozŞeker ve iki adet karanfil koyup karıştırın. 2-3 saat civarı dinlendirerek portakalların sulanmasını sağlayın. Bir tencere içerisinde, sulanmış portakalı ocağa koyup bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve kapağı açık olarak hafif hafif kaynatarak 90 dakika civarı pişirin. Reçel pişerken ara sıra karıştırın ve üzerinde oluşan köpüğü alın. Pişme süresinde ağırlığının dörtte birini kaybetmesi gerekir. Reçelinizi soğuduktan sonra kavanozlara koyarak buzdolabında iki ay muhafaza edebilirsiniz. | |
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |