Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 26-06-2019 |
||
Hellimli ve Zeytinli Ekmek | ||
Malzemeler: | 4 Bardak Un (Yaklaşık 600gr) Tercihe göre Tam Buğday, Beyaz yada Karışık un. 1 Çorba kaşığı ruşeym (isteğe bağlı) 1.5 - 2 bardak Arası Su. 20gr Tuz 30ml Zeytin yağı 30gr Şeker veya Bal (İsteğe Bağlı) Ekşi Maya 35 G (1 paket) veya 10gr Aktif kuru maya Soyulmuş, az tuzlu yarım bardak kadar zeytin. Küp Küp doğranmış yarım kalıp hellim Küçük bir baş soğan doğranmış. |
|
Hazırlanışı: | Tüm Ekmek karışımını bir hamur yoğurma makinesinde veya elde iyice yoğurun. Sonra içerisine soğan, hellim ve zeytini ekleyip tekrar yoğurun. Daha sonra pişirme kabına alıp kabarması için birkaç saat dinlenmeye bırakın, hamur en az 2 katına kadar kabarması gerekli. Önceden ısıtılmış 180-190 Derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin, üzeri kızardıktan sonra çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun |
|
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | |
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | |