Mezeler
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 18-09-2008 |
||
Fırında Enginarlı Domates | ||
Malzemeler: | 4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği 4 adet iri domates Yarım tatlı kaşığı kekik 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı esmerŞeker 2 diş sarmısak Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber |
|
Hazırlanışı: | Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün. Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın. Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağ gezdirin ve iki yüzünüde fırında kızartın. Ekmekler sıcakken sarımsakları dilediğiniz kadar ekmeklerin üzerine sürün. Enginarı limonlu suda haşlayarak küp küp doğrayın.Tuz ve karabiberle tatlandırarak domateslerin içine doldurun.Ekmeklerle birlikte Ilıkken servis yapın. Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. |
|
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |